- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: У САД распирују мржњу према политичким противницима

© AFP 2023 / REBECCA DROKEРепубликански председнички кандидат Доналд Трамп након покушаја атентата на митингу у Пенсилванији
Републикански председнички кандидат Доналд Трамп након покушаја атентата на митингу у Пенсилванији - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
После покушаја атентата на бившег председника САД Доналда Трампа, портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова подсетила је да се у Сједињеним Америчким Државама подстиче распиривање мржње према политичким противницима.
„Пре тачно два месеца скренула сам пажњу да у се САД буквално подстиче распиривање мржње према политичким противницима, и навела сам примере америчке традиције атентата и убистава председника и председничких кандидата“, написала је Захарова на свом Телеграму, позивајући се на своју објаву о причама о покушајима атентата на америчке политичаре.

Коментар Маргарите Симоњан

Коментаришући пуцњаву на митингу бившег америчког председника, главна уредница медијске групе „Русија севодња“, чији је део Спутњик, Маргарита Симоњан, напоменула је да, када су исцрпљени сви начини да се реше незгодног политичара, на сцену ступа „стари добри Ли Харви Освалд“.
Ли Харви Освалд је, како је истрага утврдила, убио америчког председника Џона Кенедија 1963. године. Освалд је упуцан два дана након хапшења.
„Гледање Америке је као гледање ТВ серије у којој је сценаристима одавно понестало маште и понављају се из епизоде ​​у епизоду, али већ сте навикли на јунаке, као на кућне папуче, и настављате да гледате“, написала је Симоњан на свом Телеграму.
На председничког кандидата и бившег америчког председника Доналда Трампа у суботу је извршен покушај атентата током предизборног митинга у Пенсилванији. Трамп је рањен у ухо, а нападача су убили припадници америчке тајне службе, која је посебно задужена за заштиту највиших званичника државе.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала