- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији: Русија ће у случају рата лишити НАТО надмоћи у ваздуху

© Sputnik / Константин Морозов / Уђи у базу фотографијаОперативни тактички ракетни систем "Искандер М" и лансер С-300 на полигону Алабино
Оперативни тактички ракетни систем Искандер М и лансер С-300 на полигону Алабино - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Русија ће у случају рата одузети НАТО-у надмоћ у ваздуху уз помоћ моћне ПВО, пише „Бизнис инсајдер“.
„Русија је способна да баци изазов историјској доминацији НАТО-а у ваздуху... Сједињеним Америчком Државама и њиховим савезницима ће вероватно бити тешко да остваре надмоћ на небу, чак и са читавим ескадрилама ловаца пете генерације“, наводи се у чланку.
Ваздушне снаге западних земаља никада се нису сусреле са таквим нивоом ПВО као што је руски. Током сукоба у Украјини, руска војска показала је да је способна да формира изузетно сложена подручја противваздушне одбране са моћним радарима, средствима за радиоелектронско ратовање и ракетним системима, наглашавају аутори чланка.
„Русија је потпуно другачији противник. Она има територију и ресурсе да изгради и распореди велику и софистицирану противваздушну одбрану, коју ће бити тешко уништити“, закључује портал.
Раније је командант снага ПВО и заменик главнокомандујућег Ваздушно-космичких снага Русије, генерал-потпуковник Андреј Семјонов изјавио да се трупе ПВО одмах прилагођавају за супротстављање ракетним нападима западним оружјем. Према речима команданта, борбене посаде радарских станица и противваздушних ракетних система од првог дана специјалне војне операције непрестано унапређују постојеће и развијају нове начине за супротстављање ваздушним нападима.
Погледајте и:
https://odysee.com/$/embed/@Sputnjik.Srbija:7/Od-Cetvrtka-Do-Cetvrtka-BEZ-NATASE-spica:2?r=BtjL49NMPmCKH9jAnYgKmPnXZVrWpcuQ&autoplay=true
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала