- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кроз хаос до спектакла и победе у апсолутној драми – Аргентина влада Америком! /видео/

© AP Photo / Rebecca BlackwellАргентина
Аргентина - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Аргентине освојила је Копа Америка, континентално првенство, минималном победом над Колумбијом голом у надокнади времена, у мечу који је обележило велико одлагање почетка због навијачких нереда.
Аргентини је титулу донео Лаутаро Мартинес, голом у 112. минуту пошто је после регуларног дела меча резултат био нерешен – 0:0.
А регуларни део меча је каснио са почетком, навијачи Колумбије су уништили капије на „Хард рок“ стадиону и покушали да уђу на трибине без карата, што је натерало организаторе на дуго одлагање.
Припадници полиције и редари су јурили навијаче Колумбије по стадиону како би спречили потпуни хаос, питање је са каквом успешноћу, али је утакмица морала да почне у неком тренутку.
Изненађујуће, Колумбија је била бољи ривал у првом полувремену, имала је већи посед лопте, више шутева и очекивало се да постигне погодак, али је сјајан на голу Аргентине био Емилијано Мартинес са чак шест одбрана.
У наставку су се ствари промениле, Аргентина је увела утакмицу у баланс, али није успела да постигне погодак, као ни Колумбија, па се отишло у продужетке.
Узалуд доминација Колумбије, у 112. минуту Лаутаро Мартинес је успео да нађе лопти пут до мреже за велику предност која је и остала на снази, иако су у четвртом минуту продужетка продужетка ривали умало добили пенал.
Судија Рафаел Клаус се консултовао са ВАР собом, али је судија остао при првобитној одлуци да ничега спорног није било и убрзо је означио крај меча – за велико славље Гаучоса због 16. трофеја на Копа Америка и прекида низа непоражености ривала који је остао на броју 28.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала