- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Славко Штимац добитник награде Фабијан Шоваговић

© Sputnik / Дејан СимићГлумац Славко Штимац
Глумац Славко Штимац - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Глумац Славко Штимац добитник је награде “Фабијан Шоваговић” коју на Пулском филмском фестивалу додељује Друштво хрватских филмских редитеља.
“Био сам јако дирнут и изненађен кад су ми јавили да сам добио награду која носи име по једном стварно величанственом глумцу. Шова је био заиста велики и кад би се његови кадрови склонили из хрватског и југословенског филма, питање је колико би тога остало. Част ми је што ово признање носи његово име. Волим Пулу и посебно ми је важно што се ово догађа овде јер сам на неки начин заправо одрастао у Пули на филму”, рекао је Штимац приликом преузимања награде “Фабијан Шоваговић” коју Хрватско друштво филмских редитеља додељује за посебан глумачки допринос хрватској кинематографији.
Награду је Штимцу на 71. Пулском фестивалу уручила Ања Шоваговић-Деспот, а глумачка звезда и миљеник Пуле у Арени поздравио је 13. јула публику.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала