- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Србија упућује помоћ: Руски хеликоптер лети ка Северној Македонији

© Sputnik / Лола ЂорђевићКамов Ка-32 поседује монтиран резервоар за воду испод трупа, са воденом пушком. Пожар може да се гаси испуштањем воде директно из резервоара а може и кроз пушку фокусирано, односно циљано да се гађа објекат на разним висинама
Камов Ка-32 поседује монтиран резервоар за воду испод трупа, са воденом пушком. Пожар може да се гаси испуштањем воде директно из резервоара а може и кроз пушку фокусирано, односно циљано да се гађа објекат на разним висинама - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Србија ће упутити помоћ Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације МУП у гашењу шимског пожара у Северној Македонији, саопштио је данас министар унутрашњих послова Ивица Дачић.
Он је у саопштењу навео да се помоћ упућује на основу захтева Владе Северне Македоније за пружање помоћи у гашењу шумског пожара.
"Хеликоптер за гашење пожара Камов К-32 капацитета 5 тона воде са 7 припадника Министарства унутрашњих послова, Хеликоптерске јединице и припадником Сектора за ванредне ситуације, креће сутра у 9.30 пут Републике Северне Македоније", додао је Дачић.
Објаснио је да ће припадници МУП-а Србије бити ангажовани на гашењу пожара на планини Серта у угроженом подручју у општинама Неготино, Конче и Штип.
Дачић је раније данас изјавио да је из Северне Македоније телефоном стигао захтев за помоћ због великог броја пожара који су избили на територији те земље.
Влада Северне Македоније прогласила је раније кризну ситуацију због великог броја пожара на територији те земље, а одлучено је да због топлотног таласа кризна ситуација траје 30 дана.
Највећи пожари су у Неготинском и на планини Серта.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала