- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Последњи „Златни брк“ – за трио фантастико!

© AP Photo / Andreea AlexandruДани Олмо
Дани Олмо - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Трио фантастико Шпаније заслужио је последње признање Златни брк за сада већ окончано Европско фудбалско првенство, у избору легендарног „бркајлије“ и сада већ сталног сарадника Спутњик спорта, Драгослава Степановића Степија.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Турнир су обележили Шпанци, доминантно су са седам победа из седам утакмица стигли до титуле првака Европе, а финале је обележио трио фантастико који је режирао коначан исход – 2:1 у дуелу са Енглеском.
Јесте апсолутни херој Шпаније 17-годишњи Ламин Јамал, јесте за најбољег играча турнира проглашен Родри, али је искусно Степијево око приметио тројицу фудбалера чије партије у финалу ће бити запамћене.
Први међу њима је Нико Вилијамс, бриљантно лево крило Шпаније које је постигло први гол у утакмици за титулу.
„Дао је први гол, отворио утакмицу, сјајан турнир за њега, показао је да је велики таленат и већ велики играч“, наводи Степи.
Легендарни тренер је на старту првенства један „Златни брк“ доделио капитену Шпаније Алвару Морати, али се он није прославио у финалу и био је замењен – уместо њега на терену се нашао Микел Ојарзабал, други у фантастичној тројци Шпанаца.
„Постигао је победнички гол у једној феноменалној акцији“, подсећа Степи.
Не делује Баскијац као преопасан нападач, на прву лопту, али ће га Енглези добро запамтити – и његово додавање на леви бок Марку Кукурељи и његово уклизавање право на центаршут, милиметарски прецизно, без офсајда, за гол у 86. минуту којим је Шпанија повела са 2:1.
Али, ништа од шпанског славља не би било да се у 90. минуту није истакао прави џокер екипе, Дани Олмо.
Десетка у екипи Шпаније је била у другом плану на старту првенства, предност је имао играч Барселоне Педри, али је он повређен у дуелу са Немачком па је некадашњи играч загребачког Динама добио већи протагонизам.
„Спасао је гол!“, апострофира Степи.
Не да је спасао, него је деловало као да га је постигао за своју екипу пошто је у последњим минутима меча главом избацио лопту са гол-линије, већ виђену у мрежи Шпаније, што је значило и крај свих драма, односно почетак прославе титуле првака Европе за „црвену фурију“.
Спортска редакција Спутњик Србија се захваљује легендарном Степију на сарадњи током Европског првенства.
Ламин Јамал - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
ЕУРО 2024
Чудо од детета достигло Друловићев рекорд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала