- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Закуцана“ Србија и „пад“ Хрвата

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆФудбалска репрезентација Србије игра против Данске.
Фудбалска репрезентација Србије игра против Данске. - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
На најновијој ранг-листи ФИФА, која ће бити објављена 18. јула, познато је да ће Србија остати на 32. позицији, док ће Хрвати после дуго времена испасти из Топ 10.
„Ватрени“ који као и Орлови нису изашли из групе на Европском првенству у Немачкој, ће се са девете, спустити на 12. позицију.
Међународна кућа фудбала (ФИФА) објавиће нову листу у четвртак, с обзиром на то да се чекао расплет у финалу Копа Америке, где је Аргентина касним голом Лаутара Мартинеза у 120. минуту победила Колумбију и домогла се трофеја.
„Гаучоси“ ће тако задржати прву позицију на ФИФА ранг-листи, имаће 1.901 поен, док ће Французи остати други.
„Рокада“ ће уследити на трећем месту, где ће Шпанија као нови првак Старог континента заменити Белгију, која ће пасти на шесто место. Четрта је Енглеска, пети Бразил. Иза шестопласиране Белгије су Португалија, Колумбија и Италија, која је у Топ 10.
Уругвај је 11. на свету, а онда следе поменути Хрвати. Србија остаје 32. са 1.507 бодова, док Русија има идентичан број бодова заузима 33. позицију.
Од ривала Србије у групи са ЕП, Словенија која је прошла у осмину финала, направиће скок од пет места и са 57. ће завршити на 52. позицији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала