- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Грчка кључа на више од 40 степени, држава наредила ограничење рада на отвореном

© AP Photo / Yorgos KarahalisПлажа у Глифади
Плажа у Глифади - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Грчка, коју је захватио још један врели талас, наредила је појединим послодавцима да ове седмице током најтоплијег дела дана не дозвољавају својим запосленима да обављају тешке послове на отвореном.
Међу онима који морају да паузирају посао од поднева до 17 часова су грађевинари, достављачи хране, курири и бродоградитељи, наводи портал „Катимерини“. Оваква одлука донета је због тога што се oчекује да ће до петка жива у терометру достићи 42 и 43 Целзијуса у неким деловима земље, саопштило је Министарство рада.
Због високих температура и јаког ветра, избило је већ неколико шумских пожара, а многи делови Грчке остајали су без струје.
Метеоролози кажу да температуре неће много пасти пре краја месеца. С обзиром на то да у већини Грчке пада мало или нимало кише месецима, многа њена острва, која привлаче милионе туриста током лета, такође се боре и са несташицом воде.
Мобилне јединице Црвеног крста стациониране су у центру Атине како би пружиле помоћ пролазницима који колабирају због врућине.
„Пролазимо кроз продужени период високих температура. Сав овај физички напор негативно утиче на људски организам“, рекла је координаторка Црвеног крста Димитра Цекоура.
Најмање шест туриста, укључујући познатог британског телевизијског водитеља Мајкла Мозлија, умрло је прошлог месеца од последица јаке врућине, наводи портал.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала