- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Извоз руске робе у Индију на рекордном нивоу

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаДржавне заставе Русије и Индије
Државне заставе Русије и Индије - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Русија је у мају извезла у Индију робу у вредности од више од 7 милијарди долара, захваљујући чему је робна размена две земље порасла на рекордних 7,5 милијарди долара, произлази из анализе Спутњика података индијског министарства трговине и индустрије.
Крајем пролећа, руске компаније извезле су у Индију робу у вредности од 7,1 милијарди долара, што је више у односу на претходни месец за трећину, а у односу на прошлогодишње резултате за 18 одсто.
Истовремено, порастао је и извоз индијског бизниса у Русију, 5 одсто за месец дана и 1,4 пута на годишњем нивоу, односно, до 425,4 милиона долара.
На основу тога, трговинска размена две земље достигла је рекордних 7,5 милијарди долара. Пре тога, највећи ниво забележен је маја 2023. године, а у фебруару и марту ове године забележен је ниво од 6,3 милијарди долара.
Истовремено, током пет месеци текуће године, испоруке из Русије у Индију порасле су за 11,4 одсто, на 28,7 милијарди долара. Више је увезено само из Кине, која је Индији испоручила робу вредну 41,1 милијарду долара.
Извоз индијских производа од почетка године повећан је за четвртину, за 2 милијарде долара. Првих пет највећих увозника индијске робе чине Сједињене Америчке Државе (34,9 милијарди долара), Уједињени Арапски Емирати (16,6 милијарди), Холандија (12 милијарди), Сингапур (8,1 милијарда) и Кина (7,3 милијарде).
Према томе, робна размена Русије и Индије за период јануар-мај увећана је за 12 одсто, на 30,7 милијарди долара, што је 48 одсто од трговине за целу прошлу годину.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала