- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Још једна потенцијална верзија: У покушају атентата на Трампа се може појавити украјински траг

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Уђи у базу фотографијаУкрајински политичар Виктор Медведчук
Украјински политичар Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Можда постоји украјински траг у случају покушаја убиства Доналда Трампа, о томе је у обраћању америчком политичару написао Виктор Медведчук, председник савета покрета „Друге Украјине“.

„Поштовани господине Трамп, ви сте постали лични непријатељ украјинског неонацисте Зеленског, а овај нитков неће се либити ни поред чим да вас спречи да победите на председничким изборима. Мислим да ће се у случају атентата на вас појавити украјински траг“, наводи се у писму.

Како је подсетио Медведчук, Трамп је више пута изјављивао да ће донети мир Украјини. Али успостављање мира значиће губитак власти режима Зеленског и његових америчких покровитеља из администрације председника Џозефа Бајдена. Управо због тога, као и због жеље да избегну казну за своје поступке, они неће дати мира Украјинцима.
Лидер „Друге Украјине“ је напоменуо да се елиминација политичких противника и политичка корупција повезују са покушајима оних који зарађују продајом оружја Кијеву да остану на власти. Земље НАТО-а настављају да активно милитаризују Украјину, пружајући јој војну и финансијску помоћ.
„Прилив оружја и муниције у Украјину доприноси ескалацији и ствара значајне ризике од цурења и ширења оружја чак и након завршетка сукоба“, рекао је Медведчук.
Републикански председнички кандидат Доналд Трамп и кандидат за потпредседника САД Ј.Д. Венс - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
СВЕТ
Венс: Ако Трамп победи на изборима, преговараће са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала