- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров стигао у Њујорк: Бројне земље желе билатералне састанке са шефом руске дипломатије /видео/

© POOL / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров допутовао је у Њујорк, где ће 16-17. јула председавати отвореним дебатама на министарском нивоу у Савету безбедности Уједињених нација.
Данас ће Лавров учествовати у отвореној дебати на тему мултилатералне сарадње. У среду ће руски министар председавати отвореном дебатом министарског нивоа о ситуацији на Блиском истоку, укључујући палестинско питање.
Руско Министарство спољних послова је саопштило да се програм посете шефа руске дипломатије формира, те да су бројне земље изразиле заинтересованост за одржавање билатералних састанака.
Заменик Лаврова Сергеј Рјабков изјавио је новинарима да Сједињене Америчке Државе нису тражиле организацију састанка Лаврова и америчког државног секретара Ентонија Блинкена на маргинама догађаја у Њујорку.

Руски новинари добили визе са ограниченим кретањем

Новинари који прате Лаврова на путовању у Њујорк добили су америчке визе са ограниченим кретањем.
Америчка амбасада издала је представницима руских медија визу категорије С2, визу транзитне категорије, коју добијају људи који посећују седиште УН. Ова виза предвиђа ограничено кретање од 25 миља, односно 40 километара од центра Њујорка.
Слична ситуација са визама десила се прошлог септембра када су новинари пратили министра приликом учешћа на недељи високог нивоа у оквиру Генералне скупштине УН. Тада су такође добили визе типа С2.
Од 1. јула Русија је преузела председавање СБ УН на месец дана.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала