- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Нећемо допустити непријатељима да Белорусију увуку у рат

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да белоруске власти чине све што је потребно да спрече спољне силе да увуку земљу у војни сукоб.
Како преноси државна агенција Белта, Лукашенко је у уторак у Минску на промоцији официра високих војних образовних институција и високих официра рекао да војска добро зна шта се сада дешава на јужним и западним границама земље.
Према његовим речима, Белоруси су се, у суштини, нашли у истој ситуацији као и њихови преци пре осам деценија – такође морају да се одупру и спрече да непријатељи увуку Белорусију у војни сукоб.
„И чинимо све што је потребно за то, укључујући и распоређивањем најстрашнијих ствари – нуклеарног оружја“, рекао је Лукашенко.
Он је напоменуо да се Белорусији понекад замера да ескалира ситуацију, иако она заправо осигурава војну безбедност и јача своје одбрамбене способности, укључујући и да би спречила понављање трагедије из 1941. године.
„Наставићемо да развијамо, јачамо и унапређујемо наше оружане снаге, узимајући у обзир и искуство борбених дејстава. Белоруси не желе рат, али одговор на сваку провокацију против нас мора бити одлучан и жесток. Свако од вас то мора научити. То је наш принципијелан став. Сваком агресору има ко и чиме да се одговори“, нагласио је председник.
Према његовим речима, белоруски официри су, у очима милиона својих сународника, главни „гарант суверенитета и територијалног интегритета земље“.
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2024
РУСИЈА
Лукашенко на граници са Украјином: Кијев повукао своје снаге, нема више напетости
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала