- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Маск планира да издвоји 45 милиона долара месечно за подршку Трампу

© AP Photo / Jae C. HongГенеральный директор Tesla Илон Маск
Генеральный директор Tesla Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Амерички предузетник и тренутно најбогатији човек света Илон Маск планира да донира око 45 милиона долара месечно новом комитету за политичку акцију који подржава председничку кандидатуру Доналда Трампа, преноси Волстрит џорнал позивајући се на анонимне добро упућене изворе.
Комитет "Америца ПАЦ" основан крајем маја финансијски подржавају и друге познате личности из технолошког сектора као што су браћа Тајлер и Камерон Винклвос, милијардери познати по улагањима у крипто валуте.
На листи дародаваца се налази и директор управног одбора Маскове компаније Спејс Екс Антонио Грасијас који је претходно био на челу управног одбора Тесле, преноси портал Верџ.
Комитет близак Доналду Трампу је подржао и суоснивач компаније Пејпал Кенет Ховери, некадашњи амерички амбасадор у Шведској током Трамповог мандата, као и суоснивач софтверске фирме Палантир Џо Лонсдејл.
Вредност биткоина је порасла након суботњег покушаја атентата на Доналда Трампа пошто се сматра да су тиме порасле његове шансе за победу на новембарским председничким изборима у САД, преноси Си-Ен-Би-Си.
Трамп се више пута изјашњавао као присталица развоја тржишта крипто валута.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала