- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Припрема се спектакл у Београду

© Фото: ФИБАСрбија - Грчка, кошарка
Србија - Грчка, кошарка - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Кошаркашке репрезентације Србије и Грчке би до краја припрема за Олимпијске игре могле да одиграју пријатељску утакмицу у Београду, као генералну пробу за завршно такмичење које се одржава у Паризу.
Како сазнаје Спутњик, преговори око организације апсолутног спектакла су у току и ускоро би детаљи требало да буду озваничени.
Наравно, припреме за овакав догађај нису једноставне, нарочито ако се узме у обзир кратак временски период за реализацију идеје.
Кошаркашки турнир на Олимпијским играма почиње 27. јула и трајаће до 11. августа, а Србија је, засад, као последњу припремну утакмицу заказала Јапан, 21. јула у Београду.
Орлови ће претходно играти у Абу Дабију 16. јула с Аустралијом, а 17. против САД које ће бити ривал и у Паризу, 11 дана касније у групној фази турнира.
С тим у вези простор за организовање меча са Грчком је велики изазов, али и инспирација јер љубитељи кошарке памте спектакуларни претходни дуел у ком су директан окршај имали носиоци укупно пет МВП признања у НБА лиги – Никола Јокић у дресу Србије, а Јанис Адетокумбо као лидер Грчке.
Најаву о томе да ће утакмица бити одиграна објавила је и грчка Газета.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала