- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Кари неће заборавити сцене из Београда /видео/

© Фото : АБА лига / Мега / Ивица ВеселиновДејан Милојевић
Дејан Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Стеф Кари, један од најбољих шутера у историји кошарке, водиће репрезентацију Америке на Олимпијским играма, а уочи пријатељске утакмице са Србијом, риваом у групној фази, говорио је о славним Србима из његовог клуба Голден Стејта.
Кари се присетио Немање Бјелице, дугогодишњег српског репрезенатативца који је током прослављене каријере са Каријем освојио шампионски прстен 2022. године.
“Бјелица је био омиљени саиграч. Момак који је уживао у игрању кошарке. Дао нам је све што је имао. Било је сјајно освојити титулу заједно са њим. Пратио сам га дуго пре него што сам заиграо са њим у екипи. Просто, он зна како да игра и има добар осећај”, изјавио је 36-годишњак.
Неизбежна тема је и легендарни Дејан Милојевић, који је почетком године трагично изгубио живот, а Кари се подсетио и утакмице одигране у Београду у част славног играча и тренера.
“Још мислим на Декија и његову породицу. Још се најежим због почасти коју му је одао тим који је тренирао и тим за који је играо. Гледали смо то пре тренинга. Убрзо пошто је преминуо. Било је то тако невероватно слављење његовог живота. Урадили су то како треба”, рекао је Стефен Кари коментаришући сцене са утакмице Партизан – Мега почетком године.
Пријатељска утакмица САД – Србија на играће се у Абу Дабију у среду од 18.00 по средњоевропском времену.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала