- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Пешић има један циљ за два велика теста

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Кошаркаши Србије последње припреме за Олимпијске игре одрадиће у Абу Дабију где их очекују утакмице са Аустралијом и Сједињеним Америчким Државама. Светислав Пешић, селектор репрезентације Србије, истакао је да ће после ова два дуела знати на кога може да рачуна у Француској.
Одличну кошарку приказали су Орлови у пријатељском мечу против Француске, а Светислав Пешић верује да су српски кошаркашки спремни да се прикажу у најбољем светлу и против Аустралије и против Сједињених Америчких Држава.
„Веома важно је разумети да се ми налазимо у фази припрема за Олимпијски турнир и да је наша комплетна концентрација усмерена на то како припремити екипу за прве три утакмице које играмо у Лилу. Играчи су свесни задатака који су пред њима у наредне две утакмице, свесни су да смо дошли овде да напредујемо у сваком смислу, и физичком и тактичком. Обе утакмице гледамо као део припрема“, рекао је селектор.
Истиче да ће припремни мечеве одлучити коначне путнике за Лил.
„Наравно, играчи увек желе да дају свој максимум на званичним утакмицама, а наш је задатак да се поред тога потрудимо да побољшамо индивидуалну форму код сваког играча и видимо на кога то можемо да рачунамо за Олимпијски турнир“, рекао је Пешић за сајт Кошаркашког савеза Србије.
Олимпијске игре почињу 26. јула, а Орлови се у групној фази састају са САД-ом, Јужним Суданом и Порториком.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
СПОРТ
Надал победом у дублу почео припреме за Париз
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала