- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Да нисте погрешили салу? Лавров прозвао америчког представника у СБ УН

© AP Photo / Eduardo Munoz AlvarezСергей Лавров на заседании Совета безопасности в штаб-квартире ООН
Сергей Лавров на заседании Совета безопасности в штаб-квартире ООН - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров током седнице у Савету безбедности УН прокоментарисао је понашање сталног представника САД у УН Линде Томас Гринфилд и питао је „да није погрешила салу“.
Дан раније у Савету безбедности УН на иницијативу Русије одржане су дебате на тему „Мултилатерална сарадња у интересу формирања праведнијег, демократског и одрживог светског поретка“. Током обраћања Лавров се дотакао теме ширења НАТО, а такође је критиковао америчку политику.
Као одговор на то, Гринфилд је казала да је „помислила да је погрешила салу“, јер јој се чини да су на седници „само изношене притужбе на САД и Запад, а да је светски мултилатерализам једва поменут“. Она је такође критиковала Русију због покретања специјалне операције у Украјини. Руски министар јој је након тога захвалио на „живописном говору“.
Током данашње седнице СБ УН посвећене Блиском истоку, стални представник Израела је активно критиковао Иран и рекао да Техеран „испоручује војну опрему која се потом користи против Украјинаца“.
Лавров је такође говорио о ситуацији у том региону, укључујући палестинско питање. Министар је прекинуо говор и обратио се америчком представнику.
„Иначе, желео сам да питам поштованог представника САД – слушајући данашње обраћање представника Израела да ли сте имали утисак да сте погрешили салу и да не присуствујете дискусији која је најављена? Надам се да је јасно о чему говорим“, рекао је Ларов, обраћајући се Гринфилд.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров на пленарном заседании СМИД Группы двадцати в Рио-де-Жанейро, Бразилия - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
РУСИЈА
Лавров: Запад по сваку цену жели да прогура ултиматум Зеленског
СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
РУСИЈА
Лаврова прекинули у Савету Безбедности, руски министар остао хладан /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала