- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немица урадила што нису Ђоковић, Федерер, Надал – „златни сет“ за историју

© Sputnik / Лола ЂорђевићТениска лоптица
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Слабо позната немачка тенисерка Емили Сеиболд, која се налази на далеком 834. месту ВТА листе, исписала је историју тениса јер је на ИТФ турниру у Словенији победила Чехињу Денису Хрдинкову резултатом 6:3, 6:0, а да у другом сету није изгубила нити један поен!
Да, добро сте прочитали и не, није у питању никаква грешка. Узела је такозвани „златни сет“, који изискује да један тенисер освоји сваки до 24 поена у сету који се игра до шест.
У тенису сте сигурно чули за „крофне“ и „кромпире“, који се односе када неки тенисер или тенисерка добије сет с убедљивих и максималних 6:0, али нису сви чули за „златни сет“, до ког је дошла слабо позната немачка тенисерка Емили Сеиболд.
Она је била савршена у Словенији, где је ушла у историју белог спорта као неко ком је пошло за руком да уништи ривала с максималних 6:0,а да том приликом противнику не дозволи да јој узме ниједан од 24 поена.
Једноставно, била је сурово савршена!
Немачка тенисерка рођена 1. јануара пре 24 године никада у каријери није освојила титулу, најбољи ренкинг у каријери била јој је 442. позиција и никада до сада није заиграла на великој сцени, односно гренд слему.
Ипак, успела је нешто што нису ни Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал и многи други највећи тенисери у историји тог спорта.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
СПОРТ
Лајовић и Хамад изборили пласман у друго коло
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала