- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Међедовић намучио Циципаса и пропустио прилику – елиминисан и Лајовић

© AP Photo / Andrew MedichiniХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади српски тенисер, поражен је у осмини финала турнира у Гштаду од Грка Стефаноса Циципаса резултатом 7:6, 6:3 после сат времена и 44 минута борбе.
Прошле године на истом месту Хамад Међедовић стигао је до полуфинала, а иако ни тада жреб није био лак, овога пута био је знатно тежи јер је Стефанос Циципас у Гштад стигао као први носилац.
Млади српски тенисер одлично је парирао Грку у првом сету. У седмом гему спасао је две брејк лопте, да би потом он на Стефаносов сервис имао чак три прилике које су уједно биле и сет лопте.
Нажалост није успео Хамад да их искористи и потом је испустио сет у тај-брејку.
Није Међедовић одустао, први је стигао до брејк лопте и у другом сету, али поново се спасао Циципас. У шестом гему Грк је направио кључни брејк, а српски тенисер још једном у наредном гему није искористио шансу да се врати.
На крају Хамад је поражен после велике борбе и после низа пропуштених прилика, али оно што је позитивно јесте да је намучио тренутно 12. тенисера света.
Српски тенисер Душан Лајовић елиминисан је у другом колу турнира у Хамбургу, пошто је вечерас поражен од Аргентинца Себастијана Баеза резултатом 4:6, 7:5, 6:2.
Лајовић је добио први сет, али је потом Аргентинац био доминантнији и после два и по сата игре изборио пласман у наредну рунду.
Турнир на шљаци у Хамбургу игра се за наградни фонд од 1.891.995 евра.
Србија и Сједињене Америчке Државе - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
ОИ 2024
Србија показала шта може, па онда укочила – Америка славила у Абу Дабију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала