- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Калифорнијска кап“ која је прелила чашу: Зашто Маск сели „Спејс Икс“ и „Икс“ у Тексас

© AP Photo / Susan WalshИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Амерички милијардер Илон Маск најавио је данас да ће да пресели седиште две своје најпознатије компаније „Спејс Икс“ и „Икс“ из Калифорније у Тексас.
Маск је исказао противљење новом државном закону Калифорније, који забрањује школама да захтевају од запослених да откривају информације о родном идентитету ученика, па чак ни родитељима.
„Ово је кап која је прелила чашу“, написао је Маск на друштвеним мрежама.
Маск је 2021. године пребацио седиште компаније за електрична возила „Тесла“ у Тексас, јер су у тој савезној држави биле лабавије мере током пандемије вируса корона.
Маскова ћерка је трансродна и он је раније изјавио да подржава трансродне људе, али је изразио негодовање поводом употребе заменица, описујући их као естетску ноћу мору.
Маск је 2023. године рекао да ће лобирати да се криминализује медицински третман према трансродним људима који би довео до, како је рекао, тешких неповратних промена код деце испод узраста за пристанак.
„Због овог, али и многих других закона који су му претходили, нападајући како породице, тако и компаније, „Спејс Икс“ће да премести седиште из Хјуторна, Калифорнија у Старбејз, Тексас“, написао је Маск на Иксу.
Објашњавајући одлуку да „Икс“ пресели у Тексас, Маск је критиковао стање у Сан Франциску, напомињући да му је преко главе да мора да избегава насилну банду наркомана само да би ушао и изашао из зграде.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала