- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Немачка ће преполовити војну помоћ Кијеву 2025. године

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБундестаг
Бундестаг - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Очекује се да ће немачке власти данас одобрити буџет за 2025. у којем ће за војну помоћ Украјини бити издвојено дупло мање средстава у односу на 2024. годину, преноси агенција Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.
„Буџет за наредну годину биће мање великодушан за Украјину. Влада ће смањити војну подршку тој земљи на четири милијарди евра, уместо отприлике осам милијарди 2024. године“, наводи се у саопштењу агенције.
Тренутно партије владајуће коалиције у Немачкој – Социјалдемократска партија (СДП) Олафа Шолца, Зелени и Слободни либерали министра финансија Кристијана Линднера покушавају да се договоре око нацрта буџета за следећу годину.
Једна од кључних несугласица је питање повећања расхода. Линднер се противи расту дугова, док СПД и Зелени не желе да смањују потрошњу.
Раније је немачки канцелар Олаф Шолц изјавио да је Немачка пружила Кијеву сву војну помоћ коју је могла. Портал „Н-тв“ подсетио је да је Берлин до сада испоручио Украјини оружје вредно 28 милијарди евра, као и два система ПВО „патриот“.
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Специјална операција у Украјини
Шолц признао: Немачка достигла границу по питању помоћи Украјини
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала