- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев позвао оснивача „Пинк флојда“ да одржи концерт за учеснике специјалне војне операције

© AP Photo / Gregorio BorgiaРоџер Вотерс, Pink Floyd
Роџер Вотерс, Pink Floyd  - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев позвао је суоснивача чувене рок групе „Пинк флојд“ Роџера Вотерса, познатог по проруским ставовима, да одржи концерт за учеснике специјалне војне операције у Украјини.
„Између музичког стваралаштва фронтмена групе 'У2' Бона Вокса, са којим сам се сусрео 2010. године, и Роџера Вотерса, изабрао бих Вотерса. Његов стил ми је блискији. И драго ми је што ме није разочарао. Зато га позивам да одржи концерт пред учесницима специјалне војне операције. Сигуран сам да ће наши момци високо ценити тај наступ“, рекао је Медевдев у интервјуу за портал „Аргументи и факти“.
Према његовим речима, уметници који наступају у зони СВО несебично и ризикујући живот пружају свој таленат домовини.
„Видео сам тамо такве извођаче и знам о чему говорим. Они не долазе због новца, медаља или титула. Они то раде јер су свесни свог дуга пред отаџбином. Такав став не заслужује само захвалност, већ и дивљење“, оценио је бивши руски премијер.
Како је рекао, таленат није апстрактна вредност, ни божије мерило људских заслуга, већ потпуно релативна појава и ту не може бити очигледних одговора.

Сам Вотерс је познат по прогресивној подршци Руској Федерацији након 2022. године, упркос антируском мејнстриму у западној политици и шоу бизнису.

Британски музичар је на седници Савета безбедности УН у фебруару 2023. изјавио да не сматра руску специјалну операцију у Украјини ничим изазваном и осудио је провокаторе. Он је позвао америчког председника Џоа Бајдена, председника Русије Владимира Путина и Владимира Зеленског да се договоре о прекиду ватре у Украјини. Поред тога, Вотерс се противи снабдевању Кијеву западним оружјем.
С друге стране, фронтмен познате ирске групе „У2“ Боно има проукрајинске ставове.
Роџер Вотерс - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СВЕТ
Оснивач „Пинк Флојда“: Ја сам на украјинској листи за ликвидацију
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала