- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

МУП упозорава на висок ризик од пожара због високих температура

© Sputnik / Лола ЂорђевићДан Министарства унутрашњих послова
Дан Министарства унутрашњих послова - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова упозорило је данас да високе температуре повећавају ризик од пожара и упозорило грађане да се придржавају упутстава за превенцију и заштите свој дом.
Како је наведено из МУП-а Србије потребно је да се редовно проверавају електроинсталације и избегавају преоптерећења.
"У случају пожара, останите прибрани и одмах позовите ватрогасце на број 193. Безбедно гасите мање пожаре ако то можете, али никада не ризикујте своју безбедност. Уколико сте у високој згради, не користите лифт током пожара због опасности од дима и гасова. Када је пожар у једној просторији, изађите брзо и затворите врата за спречавање ширења пожара и обавестите комшије! Уколико је степениште пуно дима, останите у стану и заштитите се мокрим крпама", наводи се у објави.
Додаје се и да је у случају пожара потребно искључити струју у свом стану и сачекати упутства ватрогасаца, који ће да процене када је сигурно искључити струју у целој згради, како би се избегли ризици у лифту и другим деловима зграде.
"Статистика показује да је ове године забележено 1.942 пожара на стамбеним објектима у Србији. Важно је да будемо свесни ризика и превентивних мера које можемо предузети за заштиту наших домова", нагласио је МУП у објави.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала