- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Не волим санкције“: Трамп о политици актуелне америчке администрације према Русији

© AP Photo / Chris SzagolaДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп коментарисао је политику актуелне администрације према Русији, истакавши да није присталица санкција.

„Санкцијама само одбијамо друге од себе. Зато не волим санкције“, рекао је Трамп у интервјуу за Блумберг на питање да ли размишља о попуштању или укидању санкција против Русије у склопу споразума о окончању сукоба у Украјини.

Републикански кандидат за председника на изборима у новембру рекао је да је сматрао да су санкције против Ирана биле корисне, али да „у принципу и у том случају такве мере нису биле баш неопходне“.
Америчка агенција наводи да је Трамп ставио до знања да се подједнако резервисано односи према идеји одбране Тајвана од уласка кинеских снага и покушајима да се казни Русија због специјалне операције у Украјини.
Он сматра и да сукоб у Украјини никада не би почео да је он био у Белој кући.
„Председник Путин и ја смо добро сарађивали, имали смо добре односе, није нам претио рат“, рекао је он.
Подсетимо, раније је високо позиционирани функционер Републиканске партије, који је учествовао на скупу странке у Милвокију, рекао да је Трамп спреман да покрене дијалог с руским председником без посредника како би се окончао сукоб у Украјини.
Лидер републиканаца у Представничком дому америчког Конгреса Стив Скализ рекао је да ће Трамп, ако победи на изборима, сарађивати с Русијом, демонстрирајући силу.

Бајден допустио да се деси оно најгоре

Председник САД Џозеф Бајден допринео је да се реализује најгори могући сценарио - зближавање Русије и Кине, оценио је републикански председнички кандидат Доналд Трамп.
„Пре три године дозволили смо да се деси оно најгоре, јер је Бајден глуп човек. Он је навео Русију и Кину да ступе у заједницу. И то су учинили. Потом су примили код себе млађег брата – Иран, па после Северну Кореју. И нико им више није потребан“, рекао је он за „Блумберг“.
Према његовим речима, због Бајденове нестручности пет месеци пред изборе у Америци свет ће бити на ивици нуклеарне катастрофе.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала