- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Двоструко отписивање највећег свих времена – кардинална грешка или реалност?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале
Новак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Ближе се Олимпијске игре у Паризу, а Новак Ђоковић је свакако један од спортиста од којих Србија прижељкује медаљу. Судећи према прогнозама светских кладионица, Ђоковић је отписан и далеко веће шансе дају се Карлосу Алкарасу и Јанику Синеру.
И то није све, након што га је Карлос Алкарас у три сета добио у финалу Вимблдона прошле недеље, италијански стручњак Адријано Паната изашао је у јавност и усудио се да прогнозира да Ђоковић више никада неће победити управо Алкараса и Синера који су испред њега у реду за освајање медаље у Паризу.
„Карлос је одавно показао да је изузетно јак тенисер. Алкарас и Синер су према мом мишљењу изједначени на првом месту. Никако ни није јасна логика да се прво место гледа тако што се узимају у обзир резултати из претходних годину дана. Лично, мислим да Ђоковић више никада неће славити против Алкараса и Синера“, рекао је Италијан Паната.
Кратко се осврнуо на Новаков жесток пораз у финалу Вимблдона.
„Видела се огромна разлика у класи између њега и Карлоса. До финала је стигао тако што је добио Рунеа, који је заправо победио сам себе. Против Мусетија је успео да ме превари нивоом игре, али онда је уследило финале...“, рекао је Адријано Паната.
А када су у питању квоте светских букмејкера за освајање златног одличја на Олимпијским играма у Паризу, први фаворит је Карлос Алкарас с квотом 2.90. Следи Италијан Јаник Синер на ког је квота 3,65, док је Новак Ђоковић на трећем месту с квотом 4.00.
Интересантно је да је иза Новака његов највећи ривал Рафаел Надал с квотом 9,60.
Далеко иза су Грк Стефанос Циципас (21), Рус Данил Медведев на ког квота износи чак 26!
Остаје да се види да ли су се светски букмејкери и Адријано Паната жестоко огрешили о српског тениског аса, највећег у историји белог спорта, или је то заправо реалност због година и све чешћих повреда.
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
СПОРТ
Немица урадила што нису Ђоковић, Федерер, Надал – „златни сет“ за историју
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала