- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Северна Македонија се осми дан бори против пожара – екипа МУП-а Србије ангажована у Новом Селу

© Sputnik / Лола ЂорђевићПротивпожарни хеликоптер Камов Ка-32 има резервоар од 4.000 литара, а воду у тој количини може да усиса за само један минут
Противпожарни хеликоптер Камов Ка-32 има резервоар од 4.000 литара, а воду у тој количини може да усиса за само један минут - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
У Северној Македонији већ недељу дана траје борба са пожарима. У помоћ им је притекла и екипа из Србије, хеликоптерска јединица и припадници Сектора за ванредне ситуације, која ће и данас бити ангажована у Новом Селу, близу бугарске границе.
Сушни период распламсао је пожаре широм региона. С ватреном стихијом боре се у Северној Македонији, јужној Бугарској и у близини тромеђе са Грчком и Турском.
На подручју од око 30 километара планине Серта, активно је 20 пожара, од тога пет већих.
У Центру за управљање кризом очекују да ће неке од највећих успети да локализују, јер су им у помоћ стигле колеге из земаља у окружењу. Наш тим ће и данас бити ангажован у Новом Селу, близу бугарске границе.
Горан Стојанов, градоначелник града Неготино изјавио је за РТС да осми дан на територији истоимене општине букте пожари, од кад су избили на планини Серта.

"Пожар је захватио велики део планине и нема промене ситуације у односу на јучерашњи дан. Ујутру је мирно, али са растом температура током дана дође до ширење пожара. Екипе су на терену", наводи Стојанов и додаје да нема проблeма у функционисању града, осим што се осећа паљевина.

Веома је топло у централном делу Северне Македоније, тренутно је 27 степени, док је јуче жива на термометру прелазила 43 степена на Целзијусовој скали.
Припадници Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације МУП-а одлетили су јуче противпожарним хеликоптером Камов Ка-32 у Северну Македонију да помогну у гашењу пожара.
Влада Северне Македоније прогласила је раније кризну ситуацију због великог броја пожара на територији те земље.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала