- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјински посланик: Венса је могуће убедити да промени став о помоћи Украјини

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗграда Врховне раде Украјине
Зграда Врховне раде Украјине - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Републикански кандидат за потпредседника САД Џеј Ди Венс могао би да промени мишљење о помоћи Кијеву, изјавио је шеф комитета за спољну политику и међупарламентарну сарадњу Врховне раде Украјине Александар Мережко.

„Чињеница да се Венс од жестоког критичара бившег америчког председника Доналда Трампа претворио у присталицу значи да га је могуће убедити и у друга питања, укључујући и по питању помоћи Украјини“, рекао је Мережко у интервју за „Политико“.

Како је рекао, ставови Венса могли би да се промене и у погледу међународних питања.
Раније је „Тајмс“, позивајући се на неименованог бившег украјинског званичника, написао да Венсова кандидатура значи да Украјина сада треба да буде посебно опрезна у речима и делима.
У понедељак је на Националној конвенцији републиканаца Венс кандидован за потпредседника. Он је познат по томе што је много говорио о сукобу у Украјини и критикујући америчку војну помоћ тој земљи и позивајући на преговоре са Русијом. Венс је говорио да је декларисани циљ Кијева о обнављању граница из 1991. нереалан, а за решење је потребна консолидација украјинске неутралности и замрзавање територијалних спорова.
Републикански председнички кандидат Доналд Трамп и кандидат за потпредседника САД Ј.Д. Венс - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
СВЕТ
Венс: Ако Трамп победи на изборима, преговараће са Русијом
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала