- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Андреј у великом проблему – црна серија се наставља

© THOMAS COEXАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Андреј Рубљов, руски тенисер, поражен је у другом колу турнира у Баштаду од Аргентинца Тијага Тирантеа резултатом 7:6, 3:6, 6:4. Ово је његов трећи узастопни пораз на старту једног турнира.
Као први носилац Андреј Рубљов био је слободан у првом колу Баштада, а жреб му је такође био наклоњен па му је противник у другом колу био тек 121. тенисер света. Међутим, ни то није помогло руском тенисеру да изађе из кризе.
Сезона је за Андреја почела солидно, али пад форме примећен је у Индијан Велсу када је изгубио у раној фази мастерса од Јиржија Лехечке. Лоше мечеве и неочекиване поразе наставио је да ређа у Мајамију, Монте Карлу и Барселони, а онда је доживео процват у Мадриду.
Освојио је руски тенисер мастерс титулу и направио велики корак, али није успео да задржи ту форму и уследио је нови пад односно црни низ који и даље траје.
После пораза у трећем колу Рима и Ролан Гароса, почео је да ређа поразе на самом почетку турнира. У Халеу га је победио Ђирон, на Вимблдону га је савладао Комесана, а онда је у Баштаду поново доживео хладан туш.
У напетом првом сету Рубљов и Тиранте чували су сервис гемове, да би Аргентинац после тај-брејка повео са 1:0. У другом сету руски тенисер допустио је један брејк, али је направио три и тако најавио буђење.
До тог буђења међутим није дошло јер је Андреј допустио противнику да му одузме сервис гем, а шансу да узврати брејк није искористио. После два и по сата борбе уписао је нови пораз и тако наставио црни низ.
Рубљов је тренутно осми на свету, од понедељка ће бити девети, а ако настави да игра у истом ритму очекује га даљи пад и испадање из топ десет.
Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
СПОРТ
Миленковић и званично у новом клубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала