- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Очи западних медија упрте у Бајдена: Вест о ковиду долази у кључном тренутку

© Tanjug / AP/Manuel Balce CenetaПредседник САД Џозеф Бајден
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Саопштење да амерички председник Џозеф Бајден има ковид једна је од главних тема у западним медијима. Како пишу медији, вест о његовој болести долази у кључном тренутку.
„Вашингтон пост“: Председник се разболео баш у тренутку када је летњи талас вируса корона запљуснуо Сједињене Америчке Државе. Најновији случајеви оболевања у земљи последица су нових сојева ковида, попут „Флирт“ и „ЛБ.1“.
„Политико“: Бајденова битка са болешћу долази у тренутку када се лидер нације суочава са широко распрострањеним мишљењем међу колегама демократама да нема снаге да се кандидује за још један мандат.
„Гардијан“: Вест о болести долази у кључном тренутку када је Бајден је под великим притиском у светлу позива да напусти председничку трку због његових година и катастрофалних резултата у дебати.
Раније је Бела кућа саопштила да је Бајден заражен вирусом корона, што је утврђено тестирањем после догађаја током кампање у Лас Вегасу. Како је речено, председник је примио вакцине и бустере, и има блаже симптоме.
Подсетимо, амерички председник већ је прележао ковид 2022. године.
Oн је јуче рекао да би преиспитао одлуку о учешћу у трци за реизбор на предстојећим председничким изборима у САД, ако би му лекари рекли да има здравствених проблема.
Бајден је у интервјуу за БЕТ Њуз, на питање шта би га натерало да преиспита одлуку о учешћу у кампањи за реизбор, рекао да би то био медицински проблем.
„Када бих имао неки здравствени проблем. Када би дошли доктори и рекли ми - имаш тај проблем, имаш овај проблем“, рекао је Бајден, пренео је Политико.
Међу демократама су све јачи гласови у прилог повлачења Бајдена из предизборне трке, а амерички медији су данас пренели да је некадашња председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси пренела Бајдену да анкете показују да не може да добије изборе и да би могао да уништи шансе демократа.
Амерички председник Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СВЕТ
Објављен извештај опсежног лекарског прегледа америчког председника
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала