- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Стари Надал поново хара шљаком – „Бик са Мајорке“ све опаснији пред Олимпијске игре

© AP Photo / Adam IhseРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Када је најавио да ће играти на Олимпијским играма Рафаелу Надалу нису се давале велике шансе за медаљу, међутим када је најпотребније, прослављени Шпанац почео је да подиже форму. На турниру у Баштаду пласирао се у четвртфинале сингла победом над Камероном Норијем (6:4, 6:4), а са Каспером Рудом играће и полуфинале у дублу.
Рафаел Надал ове године вратио се после дуже паузе од повреде и истакао је да вероватно игра последњу сезону у каријери. Као главни циљ зацртао је медаљу на Олимпијским играма, а то се чинило као немогућ задатак.
Најбољи резултат од почетка године био му је четврто коло мастерса у Мадриду, а на Ролан Гаросу у првом колу победио га је Саша Зверев. Међутим, „краљ шљаке“ није одустао! За Олимпијске игре у Паризу одлучио је да се спрема у Баштаду, а те припреме за њега теку одлично.
Победа против 42. тенисера света у два сета претходних година не би била велика вест, али Надал није више онај стари и зато је ова победа за њега значајна поготово што долази пред пут у „град светслоти“.
Нори је у првом сету успео да стигне само до једне брејк лопте коју није искористио, а у наредном сету није му помогао ни брејк јер је Надал са друге стране два пута одузео сервис гем британског тенисера.
За полуфинале, прво после готово две године, Шпанац ће се борити против Маријана Навонеа, а са друге стране бориће се и за финале.
С обзиром на то да је одлучио да у Паризу игра и дубл са Карлосом Алкарасом, Рафа у Баштаду игра са Каспером Рудом, како би се што боље спремио и за тај део. Шпански и норвешки тенисер изненадили су колико су добро деловали на терену, а да им одлично иде доказ је и пласман у полуфинале.
Очигледно је да је „Бик са Мајорке“ и више него спреман да нападне неку од медаља, али питање је да ли ће ту жељу моћи да оствари јер ће конкуренција бити опака.
Србија и Сједињене Америчке Државе - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
ОИ 2024
Јокић је „изгорео“ за Србију – али Орлове мотивише неко други
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала