Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У Бијељини ухапшен осумњичени за транспорт убице полицајца од Прешева ка Лозници

© Фото : Info Bijeljina/Јутјуб/скриншотБијељина, полиција
Бијељина, полиција - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је у Бијељини ухапшен осумњичени за транспорт од прешева ка Лозници особе која се сумњичи да је усмртила једног и ранила другог полицајца код Лознице.
“У Бијељини је поподне, у сарадњи са Полицијом Републике Српске, ухапшен З.Р. (39), за кога се сумња да је организовао транспорт убице од Прешева ка Лозници", рекао је Дачић, саопштено је из МУП-а.
Такође, ухапшена је као помагач и његова супруга И.Р. у Младеновцу.
МУП је раније саопштио да је ноћас у Лозници приликом контроле возила на пункту у Липничком Шору, након што су полицијски службеници зауставили возило тутинских регистарских ознака, једна особа је пуцала у двојицу службеника.
Никола Крсмановић је преминуо у болници, док је његов колега Вјекослав Илић рањен у раме.
Нападач је побегао, а возач је ухапшен и њему је одређено задржавање до 48 сати.
У аутомобилу је пронађен пасош издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991) и немачка лична карта.

Дачић: Лажна изјава Артана Хајризија, све је унапред организовано

Дачић је рекао да су лажне информације о наводној изјави Артана Хајризија, да му је брат узео документа, која су пронађена у аутомобилу из којег је пуцано на полицајце у Лозници.
"Ако је брат већ дошао у Немачку, што би се враћао у Прешево", упитао је Дачић, а саопштено је из МУП-а.
Особа чија су документа код српске полиције Артан Хајризи, дао је изјаву полицији у Хановеру данас у 11.55 часова да му је прекјуче његов брат Фатон из стана у Хановеру украо лична документа.
"У питању је класична лаж, јер по којој логици лице се из Хановера враћа у Прешево илегално и поново покуша да илегално оде у Немачку? Из овога се јасно види да је то договорено раније и да је реч о организованом акту. Немачка полиција треба хитно да одговори да ли је Фатон био у Хановеру и како је ушао и изашао, и како се нашао у Прешеву и зашто, са којим циљем?", навео је он.
Дачић је додао да је последица тог терористичког акта и организације убиство полицајца.
"Због тога тражимо и очекујемо пуну сарадњу са немачком полицијом и ЕУЛЕКСОМ, а не лажи у које нико не верује", изјавио је Дачић.
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
СРБИЈА
Дачић: Постоје основане сумње да је убиство полицајца терористички напад албанских структура са КиМ
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала