- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У Бугарској огорчени: Зашто размишљамо о Украјини, а не можемо да се изборимо са шумским пожарима?

CC0 / / Главни град Бугарске, Софија
Главни град Бугарске, Софија - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Власти Бугарске требало би првенствено да размишљају о пожарима који су последњих дана захватили земљу и о томе како да помогну људима који су се суочили са природном катастрофом него о издвајању новца за Украјину, изјавио је бугарски посланик Борислав Гуцанов.
Он се осврнуо на вест да је премијер Димитар Главчев објавио да би Бугарска могла да издвоји Украјини 80 милиона евра ако то одобри парламент.
„Сигуран сам да сте гледали на телевизији како људи са сузама у очима говоре да не знају шта ће даље да раде са својим животињама – да их продају или да их закољу. Какво је ово лудило? Да Украјини бесповратно доделе 80 милиона евра, а да притом не могу сами да реше своје проблеме са шумским пожарима?“, рекао је посланик за „Еуроком“.
Он је позвао своје колеге да траже мирно решење сукоба у Украјини, рекавши да се категорички противи идеји да је Бугарска „југоисточно крило НАТО“.
„Налазимо се на ивици термонуклеарног сукоба. Ако то неко сада не разуме, не знам шта још треба да се деси“, истакао је посланик.
Такође је поздравио настојања мађарског премијера Виктора Орбана да тражи мирно решење сукоба.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала