- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Венс прихватио номинацију за потпредседника САД: Трамп најбољи избор за Америку

© AFP 2023 / CHRISTIAN MONTERROSAЏеј Ди Венс
Џеј Ди Венс - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Џеј Ди Венс, којег је бивши председник САД Доналд Трамп представио као свог кандидата за потпредседника на новембарским изборима, обратио се на конвенцији Републиканаца у Милвокију и званично прихватиио номинацију.
Он је говорио и о свом детињству и нагласио да су Трамп и његова политика најбољи избор за Америку.
Венс је напао и критиковао и председника Бајдена и његову политику, која је угрозила мале и руралне заједнице, као што је она у којој је одрастао у Охају.
Ово је први пут да се Венс обратио на страначкој конвенцији, а представила га је његова супруга Уша Венс која је адвокат.
Конвенцији је присуствовао и Трамп који још увек има завој на уху.
Сенатор из Охаја је релативно непознат Американцима у политичком смислу а у свом првом великом говору причао је, између осталог, управо о томе како је растао у сиромаштву у Кентакију и Охају, са мајком наркоманком и оцем који је био одсутан, да би касније упркос свему завршио престижник колеџ и успео да стигне до врха америчке политике, преноси АП.
„Обећавам сваком Американцу, без обзира на партијску припадност, да ћу дати све од себе да вам служим и да учиним да ова земља буде место где ће сваки сан који имате за себе, своју породицу и државу, поново бити могућ“, рекао је он.
Венс (39) је обећао становницима Охаја, Мичигена, Висконсина, Пенсилваније, и сваког дела Америке да никада неће заборавити одакле је потекао.
Венс, који је током протеклих година од оштрог критичара Трампа постао његов агресвини следбеник и бранилац, требало би да постане будући лидер партије и носилац његовог политичког покрета „Учинимо Америку поново великом“, наводи АП.
Нешто раније, на једном скупу посвећеном прикупљању средстава за странку, Венс је казао да ће у свом говору истаћи контраст између Трампа и садашњег председника Џозефа Бајдена.
„Човек који заиста разуме радне људе ове земље није лажни Скрентон Џо већ прави председник Доналд Трамп“, гласи Венсова порука бирачима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала