- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Високопоуздан, гарантовано неутралише дронове“: Руски стручњаци произвели антидрон „лешиј“ /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићБеспилотна летелица
Беспилотна летелица - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Стручњаци холдинга „Роселектроника“ (део „Ростеха“) дизајнирали су нови мобилни систем „лешиј“ за заштиту војних и службених возила од напада дронова, а производ се већ испоручује купцима, саопштила је прес служба државне корпорације на сајту.

„Ометач који је део система ‘лешиј’ поставља се на кров аутомобила и ствара сметње, формирајући заштитну куполу над возилом. Ово гарантује неутралисање канала за управљање дроновима, укључујући ФПВ-дроновима. Пречник дејства система је најмање 250 метара. Опрема ефикасно ради у покрету, али се такође може користити и у стационарном стању“, истиче се у саопштењу.

Према саопштењу, систем је већ показао своју ефикасност током тестирања и испоручује се наручиоцима.
Овај систем је дизајниран и производи се у компанији ВЦКБ „Полус“ (део „Роселектронике“).

„‘Лешиј’ се може користити не само за заштиту транспорта, већ и за обезбеђење индустријских објеката. Од постојећих аналога, наш систем се одликује високом поузданошћу и ниском ценом. Од наручилаца добијамо позитивне повратне информације о раду система. Тренутно радимо на проширењу опсега фреквенција“, наводи у саопштењу генерални директор „Полуса“ Анатолиј Кузњецов.

ВЦКБ „Полус“ је такође дизајнирао, производи и продаје систем за супротстављање дроновима „гроза“, који је намењен заштити људства, војне и цивилне инфраструктуре од напада дронова. Домет уређаја износи најмање 300 метара.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала