- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британац очитао лекцију: „Новак је највећи икада – једног дана ће сви схватити колико је био добар“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале
Новак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Мали је број тенисера који против Новака Ђоковића имају позитиван скор, а Дан Еванс, британски тенисер, припада тој малој групи. Упркос томе што је доказао српском асу да може да игра против њега, Британац поштује Новака, а у којој мери јасно се видело у тексту који му је посветио.
Само један меч одиграли су Новак Ђоковић и Ден Еванс, а Британац је у том дуелу у Монте Карлу 2021. године однео победу. Међутим, Еванс врло добро познаје најбољег свих времена јер је од њега желео да учи.
„Једна од мојих омиљених тениских успомена су тренинзи са Новаком Ђоковићем у Маребељи пре почетка сезоне. Заиста може много да се прочита о његовом начину тренинга, али оно што ме је шокирало је радна етика коју има. У недељу увече отишао сам до теретане како бих свратио у сауну пре одласка у кревет. Било је 21:30 и већина људи се већ „гасила“ и спремала за викенд. Чуо сам неку буку и то су били Ђоковић и његов тренер који су вежбали пилатес. Тај моменат га перфектно описује. Он је јако пристојан момак, потпуна супротност његовом имиџу негативца, али никада нисам срео некога толико опседнутог побеђивањем. То што је нон стоп посвећен је оно зашто је по мом мишљењу највећи тенисер икада“, написао је Еванс.
Оно што је британски тенисер посебно истакао јесте да је Новак морао много више да се доказује јер се појавио током ере Роџера Федерера и Рафаела Надала. Због тога га Еванс још више цени.
„Током каријере изгледа да Ђоковић мора све да уради мало више од других да би се доказао. Дошао је на сцену када је Роџер Федерер био идеални спортиста, а Рафаел Надал ултимативни ратник. Они су били главне звезде тениса и није било места ни за кога другог. Били су комерцијални рудници злата и зато је Ђоковић изостављан. Ђоковић никад није имао тај спектакуларан живот ван терена јер је увек био фокусиран на тенис. Тихо је дошао до резутлата и све их је престигао“, рекао је Еванс.
Био је Британац изненђен одлуком српског аса да упркос повреди игра на Вимблдону.
„Све нас је изненадио када се појавио на Вимблдону након операције колена и изгледа да је поново у фокусу. Изгледа смиреније и срећније са собом. Испалио је неколико хитаца ка публици, али је то урадио, а да није трепнуо. Не постоји много тенисера који имају самопоуздње да кажу тако нешто и да остану при томе. Ни у једном моменту на Вимблдону није изгледао као да је у проблему. Са 37 година он је 16 година старији од Алкараса. Ствар са величином у спорту је то што се углавном не препозна док не нестане. Сада гледамо поплаву похвала за Ендија Мареја. Једног дана сви ће загледати иза и схватити колико је добар био Ђоковић“, пише у тексту Данијела Еванса.
Британац је тренутно 58. тенисер света, а најбољи пласман имао је прошле године када је био 21. рекет планете.
Шоко Мијата - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
ОИ 2024
Звезда репрезентације не иде на Олимпијске игре због бизарног разлога
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала