- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Видела сам Ђоковића у Алкарасу – то ме је уплашило“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале
Новак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Иако је сада пажња усмерена на Олимпијске игре, меч Новака Ђооковића и Карлоса Алкараса у финалу Вимблдона и даље је актуелна тема које се дотакла и Андреа Петковић, немачка тенисерка српског порекла. Она је изнела занимљиву тезу о томе да је у Шпанцу препознала српског аса.
Као и прошле године и ове сезоне су се за титулу на Вимблдону борили Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, али то није била реприза. Шпански тенисер овога пута био је далеко убедљивији него прошли пут када је српског аса победио после борбе у пет сетова. Сада није испустио ниједан сет, а игром је Андреу Петковић подсетио управо на Новака.
„Интересантно је то, први пут сам видела Новака Ђоковића у Карлосу Алкарасу и то ме је уплашило због осталих. Прошле године, Карлос и Новак су од првог тренутка били играчи које су сви хтели да победе на Вимблдону. Ове године је, ипак, Карлос деловао рањиво, правио је много неизнуђених грешака, падала му је концентрација, било му је потребно да одигра пет сетова против Франсиса Тијафоа у трећем колу и то без обзира на чињеницу да је Тијафо био заиста добар тог дана“, прокоментарисала је Петковић.
Објаснила је немачка тенисерка како је Шпанац постепено подизао форму.
„Ипак, када је било најважније, Карлос је пронашао своју игру. Учинио је то када је наишао на Томија Пола, од кога је већ два пута губио и који је деловао непобедиво на трави. Подигао је свој ниво, пронашао је 'дубину', снагу, разноврсност и све је истог тренутка постало боље. Против Новака Ђоковића одиграо је најбољи меч. Безброј пута сам видела Новака како изгледа победиво у првој недељи Грен слема, а онда је у другој, одлучујућој, био као играч са друге планете. Достигне врхунац када је најпотребније“, рекла је Андреа Петковић.
Нови сусрет Новака и Карлоса могао би да се догоди на Олимпијским играма о којима српски ас размишља од почетка сезоне. Ђоковићу је златна медаља примарни циљ, а ништа мање не жели ни Алкрас.
Олимпијске игре у Паризу - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
ОИ 2024
КВИЗ Колико знате о Олимпијским играма?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала