- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Зашто Новака у Паризу чека тежак посао?

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
На Олимпијским играма у Паризу вероватно ће најтеже бити тенисерима који су имали најмање времена за одмор јер је Вимблдон завршен тек пре две недеље. Напоран распоред коментарисала је и Мартина Навратилова која је истакла да је управо то главни разлог због ког Новак Ђоковић пре три године није освојио календарски слем.
Од почетка године Новак Ђоковић прича о Олимпијским играма и златној медаљи о којој сања, али свестан је и српски ас колико је пред њим тежак задатак.
Новак је имао захтеван распоред упркос томе што је смањио број турнира, а осталим тенисерима мечеви у Паризу биће вероватно још већи изазов јер су играли више мечева.
„У суштини, старт олимпијског турнира је две недеље после Вимблдона, а играчи имају мало времена за промену. Очекује их нешто емотивно и физички захтевно, да би после убрзо морали на бетонске терене“, рекла је Мартина Навратилова, деветострука шампионка Вимблдона.
Тенисери имају густ распоред, а отежавајућа околност у Паризу биће та што су пре само две недеље играли на трави, а сада морају на шљаци. После тога, следи УС Опен на ком се игра на бетону.
„Мислим да ће у Њујорк многи доћи са исплаженим језиком. Мислим да ће већина бити у реду за Олимпијске игре, али колико енергије имате? Мислим да је то Новака Ђоковића коштало календарског Грен слема пре три године и сада то опет раде. Биће то много горе од подлоге, то су те емотивне и менталне ствари које вас обарај“", закључила је Навратилова.
Новак ове сезоне још увек нема титулу, али вероватно му то не би представљало проблем уколико стигне до најсјајнијег одличја у Паризу. Тениски турнир на Олимпијским играма одржава се од 27. јула до 4. августа.
Кевин Дурент - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
ОИ 2024
„Дрим тим“ све јачи пред Олимпијске игре - Србија ће видети још бољу Америку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала