- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ово је узрок тоталног колапса у целом свету – огласили се технолошки гиганти

CC0 / Unsplash/ Tadas Sar / Лого оперативног система Виндоус
Лого оперативног система Виндоус - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Многобројне компаније, банке и медији пријавиле су низ проблема у раду, а дошло је и до отказивања летова, али и других застоја. Технолошке компаније навеле су шта је узрок и потенцијално решење за проблем који је изазвао колапс у готово целом свету.
Компанија „Мајкрософт“ огласила се о глобалном колапсу услед проблема са системом „Виндоуз“ наводећи да се сервиси „дижу“ и да се предузимају мере у циљу стабилизације, док је амерички дизајнер решења у области информационе безбедности „Краудстрајк“ потврдио постојање повезаности између његовог софтвера и масовних прекида у раду оперативног система „Виндоус“.
Истиче се да је „КраудСтрајк“ упознат са случајевима прекида рада „Виндоус“, повезаних са апликацијом „Фалкон Сензор“, објавила је ТВ Си-Ен-Би-Си.
Проблем утиче на уређаје на којима је инсталирано најновије ажурирање овог софтвера.
Стручњаци фирме раде на принудном „враћању апликације на старију верзију“, додала је компанија.
Хиљаде компанија широм света погођено је проблемима на „виндоузу“, тешко је рећи када ће ствари вратити у нормалу, проблем се отклања ручно, речено је из компаније Касперски за Спутњик:
Амерички вебсајт „Верџ“ је објавио да се разлог масовног прекида у раду „Мајкрософта“ крије у погрешном ажурирању провајдера сајбер безбедности „Крауд Страјк“, које искључује погођене компјутере и сервере са мреже, приморавајући их да отпочну рестартовање, што спречава рачунаре да се правилно покрену.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала