- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Није „петица“ коју жели Америка, али јесте „четворка“ која треба Србији

© Sputnik / Лола ЂорђевићФилип Петрушев
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
„Нисам био претерано за опцију да игра „четворку“, али Душко Ивановић јесте и био је у праву“, рекао је Миодраг Ражнатовић, кошаркашки менаџер, о Филипу Петрушеву у моменту када је покушавао да га „прода“ у НБА лигу. И јесте Ивановић био у праву – зато је он кошаркашки тренер, а Ражнатовић кошаркашки трговац.
Филип Петрушев је годинама уназад приказиван као велики таленат, године је провео у америчкој колеџ кошарци, а као, по свом признању, навијач Партизана, у Црвеној звезди је показао шта заправо уме, пошто је претходно загосподарио АБА лигом играјући за Мегу.
Ражнатовићева идеја је, као и увек, да избори НБА уговор за своје клијенте, сигурно је да је желео да Петрушев буде један од њих, али једноставно ствари у кошарци не могу да буду само трговина.
Јасно је било пред дуеле са Француском, а затим и Аустралијом и САД у оквиру припрема за ОИ да је позиција четири у дефициту.
Пре свега, млади Никола Јовић је повређен није могао да игра на овим утакмицама, а на пут није отишао ни Дејан Давидовац за кога је Пешић јасно истакао да му је жао што се баш он повредио јер је одлично тренирао.
У целој тој ситуацији Петрушев се одлично снашао и заиста добро одиграо утакмице у Абу Дабију. Врло је могуће да се таквим партијама препоручио селектору за позицију крилног центра.
Покушавао је искусни Светислав Пешић и са Николом Милутиновим на позицији четири против Француске, деловало је то јако занимљиво у сарадњи са Николом Јокићем, али би Петрушев могао да буде дугорочније решење. Против Американаца је забележио 11 поена и деловало је да се не плаши јаког противника.
Показао је и да зна да искористи пажњу коју противници дају Јокићу, те да искористи мале шансе које му се указују.
Није Петрушев „петица“ коју жели Америка, али јесте „четворка“ коју треба Србија.
Тони Надал - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
СПОРТ
„Лешинари“ стижу по Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала