- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Преминуо лидер Комунистичке партије Вијетнама, Путин изразио саучешће

© AFP 2023 / MANAN VATSYAYANAНгујен Фу Трон
Нгујен Фу Трон - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Вијетнама Нгујен Фу Тронг преминуо је данас у 80. години, саопштила је та партија. Председник Русије Владимир Путин изразио је саучешће председнику Вијетнама То Ламу.
„Примите најдубље саучешће поводом смрти генералног секретара Централног комитета Комунистичке партије Вијетнама Нгујен Фу Тронга. Он је цео свој живот посветио служењу својој отаџбини. Током вишегодишњег рада на одговорним државним и партијским функцијама, стекао је велико поштовање сународника и значајан ауторитет на међународној сцени“, наводи се у телеграму Путина.
Руски лидер је истакао да ће Фу Тронга у Русији заувек памтити као правог пријатеља земље који је дао велики лични допринос формирању и развоју свеобухватног стратешког партнерства између Москве и Ханоја.
„Више пута сам имао прилику да разговарам са тим изванредним човеком и заувек ћу чувати лепо сећање на њега“, поручио је Путин
Тронг је, како се наводи, упркос напорима стручњака, преминуо услед тешке болести и старости у Централној војној болници у Ханоју.
Као лидер Комунистичке партије, Тронг је био најмоћнија личност у земљи. На функцију генералног секретара КП изабран је 2011. године.
Централни комитет партије, народна скупштина, председник државе, влада и Централни комитет Вијетнамског отаџбинског фронта издаће посебно саопштење о организацији државне сахране Нгујен Фу Тронга, преноси ВНА.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала