- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Југославија – пример да неоколонијална пракса Запада не води ничему добром

© Sputnik / Михаил Тургиев / Уђи у базу фотографијаРуски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда
Руски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Глобална већина јасно разуме да неоколонијална пракса западњака не води ничему добром, један од примера је Југославија, изјавио је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов.
„Жалосна потврда тога су насилне методе решавања питања агресивне мањине на челу са Сједињеним Америчким Државама у бројним земљама света – Југославији, Ираку, Либији, Сирији, азијским и афричким земљама“, наводи се у чланку Антонова, објављеном у часопису института „Шилер“.
Према његовим речима, Русија се залаже за формирање праведнијег и одрживијег мултиполарног система међународних односа, заснованог на Повељи УН и, пре свега, принципу суверене равноправности држава.
Како је додао, тај приступ наилази на све већу подршку у међународној заједници која тежи да искорени остатке колонијалног система.
„Истовремено, тим напорима се активно супротставља колективни Запад, који свим силама покушава да задржи 'узде моћи' и статус 'арбитра судбина'“, рекао је руски амбасадор.
Такође је додао да ситуација у Украјини показује неуморне покушаје Запада да поткопа ситуацију на постсовјетском простору.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала