- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Лавову убијена бивша посланица украјинске Раде

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Уђи у базу фотографијаАвтомобили экстренных служб на месте происшествия, где произошла атака беспилотника на Комсомольском проспекте в Москве
Автомобили экстренных служб на месте происшествия, где произошла атака беспилотника на Комсомольском проспекте в Москве - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Непозната особа пуцала је у Лавову на бившу посланицу Врховне раде Украјине Ирину Фарион. Она је од задобијених прострелних рана преминула у болници, преноси агенција „Униан“.
Према наводима новинарке телевизије „Еспресо“ Марте Олијарник, Фарион је упуцана у слепоочницу, а све се одиграло у Масариковој улици у Лавову. Нападач је користио оружје без пригушивача.
Полиција Лавова је саопштила да је организовала акцију хапшења нападача.
Фарион (60) је била члан Врховне раде од 2012. до 2014. године. Била је позната по антируским ставовима. Више пута је говорила против употребе руског језика у Украјини. Такође, раније је у интервјуу за канал „ПАИ“ изјавила да је поносна што њени унуци мрзе Русе и људе који говоре руски језик. Позивала је на насиље против људи који говоре руски.
Раније је Служба безбедности Украјине покренула против ње кривични поступак због увредљивих изјава на рачун украјинских војника који говоре руски. Због тога је отпуштена са Лавовског политехничког универзитета. Касније је Ирини Фарион враћено звање професора на катедри за украјински језик.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала