- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Власти Бугарске „не желе да дају новац Путину“ – зато данас немају чиме да гасе пожаре

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаХеликоптер Ми-8 гаси пожар у Краснојарском крају
Хеликоптер Ми-8 гаси пожар у Краснојарском крају - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Парола евроатлантиста „не дамо Путину наш новац” довела је до тога да Бугарска остане без хеликоптера који би помогли у гашењу природних пожара, изјавио је бивши бугарски министар одбране Красимир Каракачанов.
Он је оштро критиковао власти Бугарске јер су одбиле да купе резервне делове из Русије, који су неопходни за хеликоптере Ми-17. Сада се са пожарима који су захватили земљу боре један Ми-17 и један „кугар“.

„Поставља се питање зашто не лете бугарски хеликоптери, с обзиром да су 2021. године сви хеликоптери били поправљени. Одговор је врло једноставан: након почетка рата у Украјини, евроатлантисти који се воде слоганом 'не дамо новац Путину' више не купују резервне делове и не поправљају бугарску војну технику како треба. Дакле, остали хеликоптери Ми-17 не лете, иако се предузеће ТЕРЕМ-Летец налази у Бугарској, односно у Софији, где су их увек поправљали“, рекао је он.

Каракачанов је подсетио на речи бившег бугарског премијера Николаја Денкова, који је у фебруару рекао да „није битно да ли ће бугарска привреда страдати од санкција, главно је да оне утичу на Руску Федерацију“.
По његовим речима, актуелни политичари у земљи „нису заинтересовани да спасу државу”, занима их само да спасу своје „мутне шеме” и да остану на власти.
„Сада би фраза бившег премијера Денкова звучала овако: боље нека Бугарска гори, али нека Путин изгуби, нећемо му дати новац, нећемо инвестирати у руску економију. Али из неког разлога власти нису улагале у борбу против пожара у Бугарској. Важније им је да се улагују америчкој амбасади, Вашингтону и Бриселу, па да их потапшу по леђима што су дали Украјини последњи комад гвожђа из бугарске војске“, огорчен је бивши министар.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала