Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о санкцијама Русији: Поносан сам на своју земљу

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је поносан на своју земљу која није увела санкције Русији.
"Сваки пут су говорили овај ће морати да уведе санкције….Ми смо нашу политику поставили два дана по избијању сукоба у Украјини. Успевамо да држимо тај курс две и по године и поносан сам на своју земљу која је успела да то уради", одговорио је председник упитан да ли су му у Лондону постављали питање зашто није увео санкције Русији.
Додао је да нема ништа лоше да каже о Украјини, за коју је подсетио да није признала независност Косова, што је оценио као веома битно.

"И кад ме питају шта радим са Зеленским само да им кажем шта би било да Украјина призна тз. Косово, уз сву захвалност Русији за многе ствари", рекао је он.

Навео је да критике на рачун неувођења санкција Русији говоре да људи нису у стању да сагледају шта су државни интереси.
Коментаришући посету Лондону и учешће на састанку Европске политичке заједнице, Вучић је рекао да је долазак на самит био као долазак на место где сви треба да се храбре за учешће у рату.
"Пошто сам добио комплетну информацију о НАТО Самиту, зато сам рекао да је ово деловало као НАТО+ Самит", рекао је председник, додајући да се цело време само могло чути "Украјина мора да победи".
"Свако је умислио да је Черчил. Па један је Черчил... Хтедох да их подсетим коме је оставио исток Европе. Али некада је боље да се правите слепи и држите по страни", закључио је председник.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
СРБИЈА
Вучић: Ликвидирани Албанац био под утицајем различитих агенција
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала