- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички медији: Демократе нашле замену Бајдену ако одустане од избора

© AP Photo / Morry GashВице-президент Камала Харрис выступает в Окружном совете Международного союза художников и смежных профессий, США
Вице-президент Камала Харрис выступает в Окружном совете Международного союза художников и смежных профессий, США - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
Пратите нас
У Демократској странци САД јача подршка потпредседници Камали Харис као најпогоднијем кандидату који би могао да замени Џозефа Бајдена, преноси телевизија „Си-Ен-Ен“, позивајући се на партијске званичнике.
„Нико са сигурношћу не зна какав ће бити процес избора новог кандидата ако се Џозеф Бајден повуче, али многе демократе тврде да је највећа вероватноћа да ће кандидат бити Камала Харис“, наводи телевизија.
Како се истиче, ту није реч о изненадној одлуци демократа да се уједине против шефа Беле куће или о томе да је Харис успела да уједини демократе око себе, него о замору због ситуације у целини.

„Снови да ће она наступити активније и енергичније против Доналда Трампа пуштају корене. Ако се ситуација изненада промени, онда, како је казало двадесетак водећих демократских политичара и функционера, они не могу да замисле другачији исход“, истиче телевизија.

Поред тога, додаје се, многи цене понашање Харис током кризе у демократском табору – потпредседница никада није ухваћена, чак ни у приватним разговорима, како покушава да промовише своју кандидатуру да замени Бајдена и све време је увек изражавала подршку и приврженост актуелном шефу америчке администрације.
Раније је портал „Аксиос“ саопштио да би Бајден 20-21. јула могао да објави да се повлачи из председничке трке због све већег притиска лидера Конгреса, чланова Демократске странке и пријатеља. „Вол стрит џурнал“ пише да је Харис највероватнији кандидат за замену Бајдена у случају његовог повлачења.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала