- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Радује ме интересовање за рудна богатства, било би интересантно разговарати и са Маском

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да га радује што постоји повећано интересовање инвеститора за минерална и рудна богатства Републике Српске, о чему би, како каже, било интересантно разговарати и с Илоном Маском.
„Било би интересантно и корисно разговарати о томе са Илоном Маском, једним од највећих иноватора 21. века, о нашим потенцијалима, посебно јер је он заслужан за очување снаге имена и славе нашег Николе Тесле, највећег научника и проналазача 20. века", написао је Додик на платформи Икс.
Додик је оценио да су се Срби, кроз историју, утемељили на Балкану рационално користећи рудна богатства за јачање државе, културе и вере.
Додик је у петак поздравио потписивање Меморандума о разумевању између ЕУ и Србије о стратешком партнерству о одрживим сировинама, ланцима производње батерија и електричним возилима, истичући да је то један од веома значајних искорака за даљи напредак и развој Србије.
Он је рекао да је Република Српска спремна и заинтересована за учешће у овим активностима са Србијом, као и да ће још боља и сигурнија будућност Србије значити много и за Српску, јер је реч о истом региону.
Додик је подсетио да су досадашња истраживања показала да Српска обилује значајним количинама минералних сировина, које су данас веома тражене у земљама ЕУ и широм света, наглашавајући да је њихово ископавање велика развојна шанса и могућност за даљи развој.
„Наше потенцијале ћемо свакако придружити напорима Србије и наших других пријатеља и партнера у Европи и свету, водећи одговорну политику, пре свега у интересу Српске и наших становника, примарно водећи рачуна о еколошким питањима и питањима заштите здравља, где ће струка бити потпуно уважена и укључена“, закључио је Додик.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала