- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта Новак има што немају други?

© AFP 2023 / VALERY HACHEНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
Пратите нас
Рик Мејси, прослављени амерички тениско тренер, често је говорио о томе колико цени и поштује Новака Ђоковића, а током Ролан Гароса, упркос томе што је српски ас морао да се повуче, још једном је успео да га одушеви.
Победе које је Новак Ђоковић остварио против Лоренца Мусетија и Франциска Серундола на Ролан Гаросу дефнитивно ће бити мечеви који ће се препричавати дуги низ година.
Остаће жал што српски ас после тих победа због повреде није могао да настави турнир, али нико неће порећи колико је био маестралан.
Један од одушевљених био је и чувени Рик Мејси који је Новаков верни обожаватељ.
„Таленат је нешто што поседује сваки играч. Генијалност је оно што поседује играча. То је горући унутрашњи бес и поседовање награде“, написао је Рик Мејси и поред ове реченице додао име Новака Ђоковића.
Претходно је Мејси истакао да Новака сматра највећим свих времена због његове дуготрајности. Истина, српски ас се касније повредио, али се мора узети у обзир да су на ту повреду великим делом утицали организатори Ролан Гароса због распореда и лошег терена.
„Сви ми узимамо добро здравље као нешто уобичајено, али то је адут у сваком спорту. Погледајте НБА. Погледајте НФЛ. Погледајте на АТП турнир у Мадриду. Погледајте на запрепашћујуће бројке о дуготрајности. Зато је Ђоковић највећи свих времена и зато је заслужио толико дивљења,“ написао је Американац на Твитеру, подсећајући колико Новак брине о свом здрављу, колико сада мање игра баш да би га сачувао.
Колико цени српског шампиона Американац је исказао и претходном објавом.
„Многи људи одлазе у кревет да сањају о успеху па се пробуде. Други оду у кревет сањајући о успеху, пробуде се и раде на његовом остваривању. Ђокер Ноле,“ гласила је похвала прослављеног Мејсија на рачун Ђоковића.
Српски ас jе упркос повреди и операцији успео да стигне до финала Вимблдона, а следи му такмичење на Олимпијским играма под заставом Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала