- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Најављен проблем на Олимпијским играма – церемонија отварања под упитником

© AFP 2023 / LUDOVIC MARINОлимпијске игре у Паризу - илустрација
Олимпијске игре у Паризу - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
Пратите нас
Церемонија отварања Олимпијских игара могла би да буде прекинута због штрајкова уметника који би требало да наступају током тог догађаја.
Како преноси „Мирор“ који се позива на Унију извођача Француске, могло би да буде проблема у организацији током церемоније отварања Олимпијских игара.
„У току су генералне пробе за свечаности и са жаљењем објављујемо да смо поднели обавештење о штрајку за представу26. јула 2024. године, као и за наредне пробе за церемоније отварања Параолимпијских игара“, саопштио је Синдикат у саопштењу.
Напомиње се да је организација незадовољна условима рада уметника, њиховом платом, неједнаким третманом и недостатком дијалога.
Раније у јануару, неколико стотина полицајаца учествовало је у протесту испред градске куће у Паризу, захтевајући додатне уплате уочи Олимпијских игара 2024. године.
Како је јавио дописник РИА Новости, запретили су да ће блокирати Игре. Протест је организовао већи број полицијских синдиката.
Летње олимпијске игре у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа, Параолимпијске игре - од 28. августа до 8. септембра.
Новак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
СПОРТ
Алкарас: Ђоковић најбољи свих времена – нема никакве сумње
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала