- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Откривена лабораторија за производњу метамфетамина вредна више од 100 милиона долара

CC0 / rawpixel.com / метамфетамин, илустрација
метамфетамин, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
Пратите нас
Јужноафричка полиција открила је лабораторију за производњу метамфетамина у једној од највећих полицијских акција против дроге у тој земљи и том приликом ухапсила четири особе.
Лабораторија је откривена на фарми у Гроблерсдалу, малом граду у провинцији Лимпопо, навела је полиција, а преноси Ројтерс.
Пронађене су велике количине хемикалија које се користе у производњи недозвољених дрога, укључујући ацетон и кристални метамфетамин, чија је улична вредност процењена на 109,5 милиона долара.
"Оно по чему се ова разликује од других (заплена) је умешаност мексичких грађана", изјавила је портпаролка елитне полицијске јединице Катлего Могал.
Није јасно да ли су осумњичени производили дрогу за дистрибуцију у земљи или за иностранство.
Ухапшени осумњичени појавиће се пред судом у понедељак због оптужби за производњу, стављање у промет и поседовање недозвољених дрога, наводи се у саопштењу полиције.
Јужна Африка је главна транзитна земља за наркотике због свог географског положаја и међународних трговинских веза, наводи Канцеларија Уједињених нација за дрогу и криминал (УНОДЦ) у извештају о дрогама за 2023. годину.
Како се истиче, трговина метамфетамином посебно је у порасту у Африци.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала