- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал преживео драму против Хрвата: „Две године нисам везао четири победе“

© AP Photo / Manu FernandezРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале Баштада после победе против Дуја Ајдуковића од 4:6, 6:3, 6:4.
Надал ће у финалу играти против бољег из дуела Тијаго Тиранте - Њуњо Боргес. Очигледно је да Бик са Мајорке озбиљно хвата залет за Олимпијске игре.
Биће ово прво Надалово финале после готово две године.
Ајдуковић је у првом сету почео много боље, направио je велику предност коју је Рафа покушао да стигне, али није успeо у томе, па је Хрват лако повео са 1:0. Међутим, уследио је повратак Надала у другом сету, који је после два брејка одмах дошао до изједначења у сетовима.
У трећем сету Рафа је први дошао до брејка, али је Дује на то имао спреман одговор. Ипак, Надал је до краја показао класу и прошао у финале.
„Био је ово тежак меч, Ајдуковић располаже једним од најбољих бекхенда које сам видео. Играо је са много самопоуздања, било је тешко парирати му у првом делу. Пронашао сам начин да преживим и прођем у прво финале након дуге паузе. Срећан сам због тога. Нисам одавно ни победио на четири везана меча, готово две године. Још увек сам у процесу опоравка од повреде. Много тога сам пропустио због операције кука. Било је тешко, али борио сам се као и данас. Мечеви попут овог и претходном ми помажу да подигнем ниво игре, а у финалу се надам да ћу бити још бољи“, навео је Надал.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
СПОРТ
Ђоковић и Шарапова у шетњи Котором /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала